BOOKTASTIC“Boeken om van te Smullen“, Booktastic verzorgt recensies van boeken en van evenementen, proeflezen, tekstuele correcties, vertalingen, en creatieve content zoals concepten en teksten.

Ben je auteur of uitgever? Neem dan gerust contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken. Recensies kunnen op meerdere plaatsen geplaatst. Fysieke boeken verdienen een mooie Bookstagram foto.

“Delicious Bookish Content” Booktastic also offers some of its services in English, such as book reviews and proofreading.

If you’re an author or publisher, don’t hesitate to contact me to discuss all the possibilities.

~*~

Over de Auteur

Vanne

Richtlijnen

Wat ik wel en wat ik niet recenseer

Ik lees vrijwel elk genre voor vrijwel elke leeftijdsgroep. Het is nog niet voorgekomen dat ik een boek heb hoeven afslaan.
Leeftijden: Mijn voorkeur ligt bij jeugdboeken, Young Adult, New Adult boeken. Ik lees ook veel prentenboeken die ik mooi kan testen op mijn eigen kroost en neefjes/nichtjes.
Genre: Ik kan er niet onderuit, ik heb allerlei verschillende genres gelezen. Maar ook hiervoor heb ik een voorkeur en die ligt bij fantasy & scifi. Maar ook historische verhalen heb ik een zwak voor.

Guilty Pleasure?

Jazeker! Ik lees ontzettend graag werken die gebaseerd zijn op reeds bestaande werken. Denk aan boeken gebaseerd op Jane Austen’s Pride & Prejudice, of parodieën zoals Abraham Lincoln Vampire Hunter of New Moan.

Mijn andere voorliefde heb ik voor stripverhalen, wellicht omdat ik goed bekent ben in de wereld van de strips en meerdere tekenaars en tekstschrijvers inmiddels heb mogen ontmoeten.

Recensies

Recensies kunnen lang of kort zijn. Ik behoud mij het recht voor om zelf te bepalen welk recenseer materiaal ik accepteer en welk niet. Het kan zijn dat ik een recenseer opdracht niet aanneem vanwege tijdgebrek. Wanneer een boek/recensie materiaal voor mij vanuit geen enkele invalshoek voor een doelgroep positief te benaderen valt houd ik mij het recht om een materiaal terug te geven zonder recensie, in het kader: liever niets dan negatiefs.

Positieve Objectieve Invalshoek

Ik hang het principe aan van de positieve invalshoek. Er zijn al genoeg kritische afkraak recensies en zelf word ik ook vrolijker van recensies die gevarieerd zijn en de belangrijkste punten uit een verhaal naar voren brengen, in plaats van recensies die slechts vanuit één oogpunt en gedachtegang geschreven zijn. (Bijvoorbeeld: Ik houd niet van Vampieren dus ik vond dit boek echt schijt. Daar heb ik niets aan en de auteur ook niet).

Ik probeer ieder boek dat ik bekijk vanuit de beoogde of mogelijke doelgroep te bekijken en te interpreteren, en focus mij op de opvallende aspecten. Dat betekent niet dat ik geen negatieve punten zal noemen. Maar eerder dat ik negatieve punten vanuit een positief oogpunt benoem: “Dit boek gaat over bloedzuigers dus is voor de echte vampier liefhebbers!” Of: “Een boek met veel bloed en geweld, voor diegene die daar naar snakken.” Ook kan ik een vergelijking trekken met andere bestaande werken. “Als je fan bent van Buffy the Vampire Slayer dan is dit echt wat voor jou!” of “Meer Twilight dan Buffy the Vampire Slayer!”

Over de Auteur

Vanne