1 oktober: Welk boek kijk je naar uit om te gaan lezen?

De eerste vraag van Boektober is meteen een hele interessante. Welk boek kijk ik naar uit om te gaan lezen? Nou, dat zijn er meer dan één!

Zo kijk ik enorm uit naar deel 3 van Terra 7 : Het Antiparadijs, door Esther Wagenaar, Celtica Publishing. Deze scifi fantasy reeks is voor mij een mix van de oude scifi grootmeesters (denk aan schrijvers zoals o.a. Jack Vance) en een duidelijke vrouwelijke touch. Hoe gaat het ons Aardse team af op een planeet waar ze niets mochten beïnvloeden? Een planeet waar ze tegen wil en dank deel zijn gaan uitmaken van de lokale bevolking, de politiek en het verzet.

Decadentia 3 : Represailles, door Anaïd Haen & Django Mathijsen van uitgeverij Zilverspoor. OOOOOH YEAH! Ondanks de heftige aard van de boeken (vooral alle ellende in boek 1: Teloorgang) heeft deze reeks zo’n indruk op mij gemaakt dat het nieuws dat deel 3 eraan kwam en voor Fantasywereld werd aangevraagd (en ik hem mag recenseren….) mij deed stuiteren in mijn stoel. ‘Ja! Die wil ik!’ Riep ik uit, en deelde het meteen mee aan mijn lief dat dit nieuwe deel er aan kwam. Deel 2: Maskerade gaf zoveel tevredenheid en de groei en ontplooiing van het hoofdkarakter in deze fantasievolle setting vol mooie jurken, vieze plekken, drab als pap, toverkunsten als talenten, het wist mij gewoon mee te sleuren in de plot. Ik zat zelf in die wereld. Ik verloor alles maar ik raakte mijn rechtsgevoel en vriendelijkheid niet kwijt…. tot ik wraak leerde kennen. Wraak, in een korset >D
(Lees ook mijn recensie op Fantasywereld van deel 1: teloorgang: Een wereld vol pracht en wreedheid in Decadentia) of (Wraak in een korset in Decadentia 2: Maskerade op Fantasywereld)

Nog zo’n uitgave van een reeks die ik deze komende tijd verwacht: Elfhame 2: De gevallen koning door Holly Black, uitgegeven door de Boekerij. Het eerste deel van de Wrede Prins was misschien niet de beste fantasy ooit, maar het was een aangename verrassing om over fae te lezen die weer doen denken aan ouderwetse verhalen. Mooi maar gemeen, menselijk van uiterlijk maar niet van innerlijk. En natuurlijk de protagonist Jude die voor enkele plotwendingen zorgde waar ik van heb zitten smullen. Ik heb al gemixte recensies gelezen over de vervolgdelen, want deze oorspronkelijke Engelstalige reeks is al een poosje uit. Maar ik ben erg benieuwd wat mijn eigen mening zal worden van dit boek.


OOK ZIN OM MEE TE DOEN MET DE BOEKTOBER VRAGEN?

De vragen staan op mijn website (ja, er staan wat woorden teveel bij dag 11 in de afbeelding, maar niet in het lijstje eronder. Je kan het vanaf hier makkelijk kopiëren) en anders is het ook te vinden in mijn story op Instagram, deel als je wilt.
Vul zoveel dagen als je zelf wilt. Niets is verplicht. Het is gewoon voor de leuk😋 in navolging van de Engelse #Booktober & #Blogtober . Omdat ik voor #2020 niet iets kon vinden hier een origineel (en uit de duim gezogen) boeken thema lijstje. Maak foto’s, deel teksten, maak filmpjes. Als je maar lol hebt🎉 #boeken#bookstagramnl#nederland#meerlezen#boekliefhebbers#boek#uitdaging#lezen#boekbloggers#leukeuitdaging#doemee 📓

Over de Auteur

Vanne